Taxaties

Heb je een taxatierapport nodig?

Naast aankoop- en verkoopbegeleiding, kun je bij Hillers woningmakelaars & taxateurs ook terecht voor een taxatierapport. Dit kan zijn omdat je net een woning hebt gekocht en de hypotheekverstrekker om een taxatierapport vraagt voor de financiering of omdat je je hypotheek wilt aanpassen. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de werkelijke waarde van je woning en wil je hiervan een rapport laten opmaken.

Taxatie in of rond Den haag? Je hebt er geen omkijken naar: wij regelen je taxatie van A tot Z.

Waar letten we op?

Tijdens de taxatie let de taxateur op de volgende belangrijke aspecten:

  • Staat van onderhoud, afwerking en duurzaamheid;
  • Inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.

Een ander belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is onze specialiteit. Onze taxateurs kennen als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en ze weten de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio. Indien nodig waarschuwen onze taxateurs (bij een nog niet gesloten koop) voor risico’s en behoeden zij hun cliënt voor een (te dure) woningaankoop waar hij achteraf niet zo tevreden mee is. De klant is natuurlijk het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren nog goed in de markt ligt.

Onze taxateur(s) zijn ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), maar wat houdt dat precies in?

Een Taxateur ingeschreven in de registers van het NRVT…

Heeft voldoende kennis in huis

Om toegelaten te worden tot het kwaliteitsregister, heeft een taxateur voldoende basiskennis nodig. NRVT controleert of een kandidaat de vereiste opleidingen heeft gevolgd.

Blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

De vastgoedmarkt is altijd in beweging. Om ingeschreven te blijven in het Register, moet de taxateur ieder jaar voldoende punten behalen voor educatie. Bijvoorbeeld door het volgen van cursussen en trainingen en het bijwonen van congressen.

Is integer, objectief en onafhankelijk

Een Register-Taxateur werkt volgens de gedrags- en beroepsregels die NRVT opgesteld heeft. NRVT controleert actief of de taxateur deze regels naleeft. Als er toch een geschil ontstaat, oordeelt een onafhankelijk tuchtcollege.

Wij taxeren graag voor je, ook voor een (gevalideerd) NWWI rapport kun je bij ons terecht. Meer weten? Neem vrijblijvend met ons contact op, wij adviseren je graag.

Neem met ons contact op!

Hillers Makelaars & Taxateurs maakt het mogelijk! Neem contact op